Wandelingen en trektochten


The Berghotel Franzenshöhe is closed, we are renovating!
Thank you all for a great season Karin &Team.

Van eenvoudige wandelingen tot intensieve tochten

In het hart van het Nationaal Park Stelvio, een adembenemend hoogalpine landschap, vormt het Berghotel Franzenshöhe op 2188m het ideale uitgangspunt voor zowel eenvoudige wandelingen als intensieve gebergte- en gletsjertochten. Op de nabijgelegen gletsjer vinden jaarlijks opleidingen van de de Zuid-Tiroolse bergredding plaats. Veel wandelwegen met een rijke fauna en flora beginnen direct aan het hotel.

Bergen zoals de Ortler, kunnen vanuit Franzenshöhe niet alleen bewonderd worden, maar ook veroverd!

Enkele voorstellen

De Wormisionsteig vanop Passo Stelvio naar de Furkelhut

Deze wandeling begint aan de Passo Stelvio. Men neemt op Franzenshöhe de bus en komt zo gemakkeljk op pashoogte. Vanhieruit leidt een weg naar de Dreisprachenspitz (de drietalentop) 2845m over de grad. Begeleid door een onvergetelijk panorama volgt men de weg naar de Furkelhut. Een zetellift brengt u terug naar Trafoi. Indien u niet te moe bent, kunt u uiteraard ook te voet gaan. In Trafoi aangekomen, gaat het met de lijnbus opnieuw richting Franzenshöhe.

De Wormisionsteig volgt grotendeeld een vanouds bekende route door de Vinschgau over Stelvio en de Passo Stelvio naar Bormio, dat in het oude Duitse taalgebruik Worms genoemd werd.

Tot de opening van de Passo Stelvio in 1825 was de weg vooral voor goederentransport te voet van belang. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het een belangrijke en vooral veilige verbinding voor de soldaten naar de strategisch betekenisvolle stellingen rond de Passo Stelvio. Daarna geraakte dit wondermooie pad in vergetelheid. Pas in 1999 won het opnieuw aan bekendheid, dankzij informatieborden rond geologie, biologie en geschiedenis langs het pad.

De driegletsjerweg

Deze relatief intensievere wandeling start vanop Franzenshöhe. Weg 14 leidt over twee gletsjermorenen naar de Neushoorngletsjer, waarover men verdergaat. Niet snel daarna komt men bij de Berglhut. Vanhieruit daalt men af naar Trafoi en kan men met de lijnbus opnieuw naar Franzenshöhe.

Dit zijn slechts enkele voorstellen. Indien u een top will bedwingen of wil leren, hoe zich op een gletsjer te bewegen, kunt u contact opnemen met de Alpineschool Ortler.

U kunt ook een kijkje nemen op de website van de Bergredding Mals om een eerste indruk van de gletsjers rond Franzenshöhe te krijgen.