Daguitstapjes


The Berghotel Franzenshöhe is closed, we are renovating!
Thank you all for a great season Karin &Team.

In de Vinschgau

Het berghotel Franzenshöhe ligt enigszins weg van de toeristenstroom, maar is een ideaal uitgangspunt voor daguitstappen. U kunt vanop de Franzenshöhe met de fiets, auto, motor, lijnbus of te voet de onmiddellijke omgeving verkennen.

Nationaal Parkcentra
In deze centra stelt het Nationaal Park Stelvio de culturele aspecten van het landschap tentoon met expo's en een veelvoud aan evenementen.

Glurns

De kleinste stad van Zuid-Tirol, omgeven door middeleeuwse stadsmuren.

Het Prader Sand
Het Prader Sand is een stroomdelta van de Suldenbeek en een interessant biotoop.

Heilige Drie Bronnen in Trafoi

Legendenrijk bedevaartsoord aan de voet van de gletsjers van de Passo Stelvio. Een plek van buitengewone ontspanning en rust voor de ganse familie, met barbecuemogelijkheid.

Churburg in Schluderns

De Churburg heeft een van de grootste en best bewaarde middeleeuwse wapenverzamelingen en biedt speciale programma's voor kinderen aan.

Kasteelruïne Lichtenberg
De ruïne Lichtenberg was als kasteel tot 1513 in het bezit van de Graaf van Tirol. Daarna werd het slot bezit van de Graaf Khuen-Belase, tot het in de 19e eeuw tot ruïne verviel. Een prachtige fresco vanuit de 14e eeuw werd in 1912 grotendeels losgemaakt en naar het Landesmuseum van Innsbruck overgebracht.

Naar Merano en Bolzano

Ötzi, de man uit het ijs, Bolzano
Hoewel de rit naar Bolzano in de zomer wat lang zijn kan, is een bezoek aan de oudste man van Zuid-Tirol (een 5000 jaar oude mummie), ten zeerste aan te bevelen.

Freitagsmarkt in Meran
Vanop Franzenshöhe is men met de auto in ogeveer anderhalf uur in Merano. Een bezoek aan de markt is altijd lonend, ontspanning vindt men achteraf bij een bezoek aan de thermen.

De tuinen van Slot Trauttmansdorf, Merano

De wereld in de mooiste botanische tuin van Zuid-Tirol.