Park


The Berghotel Franzenshöhe is closed, we are renovating!
Thank you all for a great season Karin &Team.

Nationaal Park Stelvio

Temidden van de Alpen bevindt zich het historisch belangrijke Nationaal Park Stelvio. Alle nationale parken op aarde zijn beschermde natuurgebieden. Ze onderscheiden zich echter door typische kenmerken van het landschap en de daaruit volgende verschillende concepten. Zoekt men ontmoetingen met dieren zoals grizzlyberen of elanden, dan moet men de grote nationale parken in de VS bezoeken. Nationale parken in Europa creëren ervaringen en belevenissen van een andere, eveneens spectaculaire aard. Het zijn beschermde gebieden en culturele landschappen, waarin de mens door zijn respectvolle relatie met de natuur, duizenden jaren lang overleefde.

Het Nationaal Park Stelvio wird in 1935 in het leven geroepen en is met zijn hooggebergte, eeuwige ijs, rotsen, almweiden, bossen, hangterrassen en dalen een van de grootste en interessantste nationale parken in Europa. Het park strekt zich uit over 135.000 ha en omvat het gehele Ortler- en Cevedalemassief, inclusief dalen. Het hoogste punt is de Ortler met 3905 meter, terwijl Latsch met 650 meter het diepste punt vormt. De diversiteit van het landschap is door deze verschillende hoogtes gekenmerkt en omvat alle alpine, geologische en botanische vormelementen. In de laatste jaren werden in het kader van een nieuwe organisatie van het Nationaal Park Stelvio twee nieuwe paden met informatiepanelen op de Passo Stelvio aangelegd. Over de Wormissionsteig kan men vanop de Passo Stelvio naar de Furkelhut wandelen en intussen een heleboel over de geschiedenis van het Ortlerfront te weten komen.

Vertekkend vanuit het Berghotel Franszenshöhe loopt de Friedensweg over de Signalkopf naar de Tibethut. Hier geven informatiepanelen meer uitleg bij de geologie, flora en fauna van deze overweldigende omgeving. Het berghotel Franzenshöhe bevindt zich in het hart van het Nationaal Park Stelvio. Bij een koffie op het terras kan men ontspannen de luierende marmotten bekijken. Soms cirkelt ook een arend rond en als men geluk heeft, kan men de verbazingwekkende spanwijdte van de baardgier bewonderen. Dankzij een initiatief van het Nationaal Park Stelvio kan men de baardgier, die met uitsterven bedreigd was, opnieuw in de vrije natuur ontmoeten. Het Nationaal Park Stelvio vormt in Europa een unieke combinatie van natuur- en cultuurlandschap en is zeker een bezoek waard.