Ligging


The Berghotel Franzenshöhe is closed, we are renovating!
Thank you all for a great season Karin &Team.

In het hart van het Nationaal Park

In het hart van het Nationaal Park Stelvio, in een adembenemend hoog alpine landschap, biedt het Berghotel Franzenshöhe op 2188 meter vooral rust. Afgelegen van de toeristenstroom, halfweg op de koningin van de Alpenpassen, de Passo Stelvio, is het een ideale uitvalsbasis voor ontspannende wandelingen, maar ook voor veeleisende hooggebergte en gletsjertochten.

Al eeuwenlang hebben de boeren van Glurns, het kleinste stadje van Zuid-Tirol, almrechten op de omliggende weides. De Franzenshöhe is daardoor ook vestigingsplaats van een veelgebruikte veealm. De bezoekers worden dan ook van juli tot begin september door het ritmische geklingel van de koeienbellen begeleid.

Op een steenworp van de gletsjers

In de onmiddellijke omgeving bevindt zich de Madatsch Gletsjer, die te voet in 30 minuten te bereiken is. Van daar heeft men een prachtig uitzicht op de Trafoier Ijswand en de Thurwieser. De Ortler kan men bij een koffie op het terras van het Berghotel op zich inwerken laten.

De soberheid en de barre hoog alpine ligging creëren een gezonde omgeving voor mensen met allergieën.

Location on the Stelvio

Een goede toegankelijkheid en tegelijkertijd afgelegen ligging maken het hotel tot perfect uitgangspunt voor veelvoudige sportieve activiteiten, zoals fietsen, motorsporten zomerski. Tegelijkertijd kan het ook een plaats van rust en bezinning zijn.

Vanuit de Franzenshöhe bereikt men met de auto in tien minuten de pashoogte. Het is ook slechts 6 kilometer tot Trafoi en naar het bedevaartsoord Heilige Drie Bronnen, een idyllische plek aan de voet van drie gletsjertongen.

De Passo Stelvio, op een hoogte van 2760 meter, is niet alleen een overgang tussen gebergtes, maar ook de grens tussen de provincies Zuid-Tirol en Lombardije. De zuidkant van de Passo Stelvio ziet er ook helemaal anders uit: het landschap is indrukwekkend door scherpe rotsformaties en bruisende watervallen.

Wanneer men van de pashoogte richting Zwitserland afdaalt, bereikt man over de Umbrailpas het dorpje Santa Maria in 40 minuten vanop de pashoogte.
 

Arrival

By car:
- Nauders (A) - Passo Resia - Spondigna - Prato - Gomagoi (Stelvio) - Trafoi - Passo Stelvio - the hotel Franzenshöhe is located in the curve number 22

- Innsbruck (A) - Passo Brennero - Bolzano (I) - Merano - Spondigna- Prato - Gomagoi (Stelvio) - Trafoi - Passo Stelvio - the hotel Franzenshöhe is located in the curve number 22

- Verona (I) - Bolzano (I) - Merano - Spondigna- Prato - Gomagoi (Stelvio) - Trafoi - Passo Stelvio - the hotel Franzenshöhe is located in the curve number 22


By train:
Train station Landeck (A), approx. 90 km or Spondigna approx. 15 km.
In summer 5 times a day bus connection from Spondigna - Trafoi - Franzenshöhe


By plane:
Airport Bolzano (96 km to the Franzenshöhe)
Airport Verona (241 km to the Franzenshöhe)
Airport Innsbruck (170 km to the Franzenshöhe)