Cultuur


The Berghotel Franzenshöhe is closed, we are renovating!
Thank you all for a great season Karin &Team.

Huizen van het Nationaal Park

Het Nationaal Park Stelvio is een uitstekend beschermd natuurgebied en cultureel landschap. In de vier huizen van het Nationaal Park worden de culturele aspecten van het landschap getoond, met tentoonstellingen en door een veelvoud van culturele manifestaties.

Naturatrafoi

Het bezoekerscentrum “naturatrafoi” ligt temidden van het Nationaal Park Stelvio, in Trafoi, meteen aan de Passo Stelvio. De vaste tentoonstelling in het huis wijdt zich aan “het leven op de grens”. Deze tentoonstelling biedt een fascinerende kijk op de geologie van het Ortlermassief en op het overleven van dieren en planten in de extreme, klimatologische omstandigheden van het hooggebergte. Openinsgtijden en verdere informatie over de tijdelijke tentoonstellingen vindt U op de website van naturatrafoi.

Aquaprad

Het huis van het Nationaal Park “aquaprad” in Prada aan de Stelvio toont in 14 verschillende aquaria de inheemse vissoorten. Het bezoekerscentrum legt het accent op water en werd in 2003 tijdens het internationale jaar van het water geopend. Het leven in beken, poelen en meren wordt er op aanschouwelijke wijze getoond. De bezoeker duikt er in de nabije en toch zo vreemde wereld van de vissen. Openingstijden en verdere informatie vindt U op de website van aquaprad.

Culturamartell

Dit Huis van het Nationaal Park bevindt zich in het Martelldal, langs de hoofdweg en in de omgeving van het vrijetijdscomplex Trattla. In de permanente tentoonstelling wordt de cultuur van de boeren en het cultuurlandschap van het Martelltal getoond. De tentoonstelling legt het accent op de typische inwoners van Martell, de afwisselingsrijke geschiedenis van het dal, de zoektocht naar geluk en de liefde voor de Heimat. Openingstijden en verdere informatie vindt U op de website van culturamartell.

Huis van het Nationaal Park Lahnersäge

Het Huis van het Nationaal Park Lahnersäge bevindt zich in St. Gertraud in het Ultental, in een gerestaureerde, Venetiaanse zagerij. Hier vond het snijden van de boomstammen tot planken plaats met de hulp van waterkracht. In het Huis van het Nationaal Park is een tentoonstelling rond het thema “Woud en hout” ondergebracht.

Magische Rätisches driehoek

De magische Rätische driehoek omvat een culturele samenwerking tussen de drie kleine regio‛s Val Müstair in Zwitserland, het district Landeck in Oostenrijk en de Vinschgau in Italië. Deze samenwerking vindt plaats in het kader van het Europese programma INTERREG II en toont de verbinding tussen de regio‛s op basis van de gemeenschappelijke rätische voorgeschiedenis. Verdere informatie vindt U op de website Magische Rätische Driehoek.