Hoogtetraining Stelvio


The Berghotel Franzenshöhe is closed, we are renovating!
Thank you all for a great season Karin &Team.

Langlauf-, ski- en fietstraining

Topsporters en hun trainers kennen al lang de positieve effecten van hoogtetraining boven de 2000 meter op hun fysieke prestatieverhoging. Daarom lassen ze dan ook doelbewust zulke trainingen in hun programma in.

Dankzij zijn ligging op 2188m is het berghotel Franzenshöhe dan ook een bijzonder geschikte uitvalsbasis voor hoogtetrainingen.

Niet enkel langlaufers en skiërs hebben resultaat van hoogtetraining. Ook voor fietsers is het ten zeerste aan te bevelen. De Passo Stelvio is een ideale trainingsstrook voor sportieve fietsers.

Het aanstormend langlauftalent uit Zuid-Tirol kiest jaarlijks de Passo Stelvio als trainingsgebied voor hun hoogtestage en logeert dan ook in Berghotel Franzenshöhe.
Het Berghotel Franzenshöhe heeft voor individuele sporters en groepen een speciaal aanbod. De nieuwe groepsruimtes kunnen daarbij vanzelfsprekend gebruikt worden voor trainingsbesprekingen.

Boven de 2000 meter

Vanaf een bepaalde hoogte bevat de lucht minder zuurstof. Daar moet het menselijke organisme zich op instellen. Ademhaling en hart- en bloedvaten worden daardoor het eerst beïnvloed. Tijdens een hoogtestage past het lichaam zich aan deze omstandigheden aan, zodat het nog steeds dezelfde prestaties kan leveren als op zeeniveau. Wanneer de topsporter daarna in lager gelegen gebieden terugkeert, kan zijn lichaam nieuwe energiereserves activeren. Deze toestand kan enkele weken aanhouden.